Sensitiv eller öppen

För flera år sedan märkte jag att jag reagerade på en massa saker som jag inte förstod. Jag kunde t ex bli väldigt ledsen när jag gick på stan, utan att jag varit ledsen innan. Jag kunde bli arg utan orsak och det var många känslor som bara dök upp utan att jag förstod vart de kom ifrån eller varför jag kände så.
Ett tag funderade jag på vad det var för fel på mig.

Jag har alltid varit känslig men nu började detta nå en ny nivå som blev svårare att handskas med.
Har lätt för att gråta om jag ser en sorglig film. När mina barn uppträdde i skolan eller var med på någon sport grät jag.
Nu kunde jag även gråta för en söt bild på en katt eller om någon gjorde något speciellt för någon annan människa.

För att gå tillbaka till känslorna, så kom jag först på att jag tog in andra människors känslor först när jag var hemma hos en vän, som precis hade separerat och var väldigt ledsen för detta. Vi sitter på verandan och pratar och plötsligt känner jag att jag får som ångest. Hjärtat börjar slå och jag får svårt att andas. När jag tittar på honom för att se om han märker något så stirrar han på en bil som åker förbi och det är hans tidigare sambo. När hon försvunnit släpper ”min” ångest och jag ser att min vän slappnar av. Då förstod jag att jag känner andra människors känslor.

När jag arbetar som shaman och medium är detta något mycket bra, men i vardagslivet är det rent av jobbigt att vara så känslig. Jag är som en magnet för andra människors känslor. Jag kan numer känna av människor som inte ens finns nära mig.

I mitt arbete har jag märkt att fler och fler blir mer och mer sensitiva. Också på gott och ont givetvis. Har man som jag kommit på detta så kan man få hjälp att reda ut vems känslorna är och även att skydda sig för att känna in för mycket.

Det är ju bra att känna in och vara empatisk. Men blir det att påverka ens hela tillvaro så är det inte lika kul.

Nu finns det en del saker man kan göra själv utan att ta hjälp utifrån. Allt beror ju på hur känslig man är och har blivit. Trots att jag är medveten om min känslighet och har flera olika tekniker att använda så händer det att jag får be om hjälp för att få bukt med känsligheten.

Jag skriver lite om hur jag jobbar med det med mig själv och hoppas att det kan hjälpa någon.
Det första jag lärde mig var att fråga om känslan tillhör mig. Till att börja med kan det ta en liten stund innan man får svar men ju oftare man gör detta desto tydligare blir svaret. Då jag alltid har varit lite av en tvivlare så tvivlade jag på svaret och till slut blev svaret så tydligt att de inte gick att tvivla längre.
Detta är något som man får träna upp och samtidigt tränar man upp sin intuition. Magkänslan som vi så väl behöver lita på.
När du känner att känslan inte är din kan du med några djupa andetag, blåsa ut känslan ur din kropp. Men tanken att jag blåser ut det som inte är mitt. Det kan ta ett tag att lära sig känna när man är färdig och känslan kommer inte alltid direkt, men ju mer man övar desto lättare går det.

image

Jag har valt att gå shamanens väg och att jobba med energier, som jag gör, handlar mycket om självarbete och att finna balans. Naturen är en viktig del i mitt självarbete.
När jag jobbar med människor är en del av arbetet att hitta balansen mellan att känna in andra människor och att inte ta in för mycket så det påverkar mig och min balans. Så länge som jag jobbar på distans brukar jag kunna hålla andras energier på avstånd så de inte påverkar mig för mycket. Det kan behövas renas lite efteråt.
Det är när jag träffar människor och får kontakt med dem som jag kan få problem med energierna.
Vill påpeka att mycket sällan stöter jag på mörka, negativa energier hos människor jag möter och även de jag behandlar. Däremot tunga energier som kan misstas för negativa energier för de kanske känns negativa för mig. Vill också påpeka att oftast vet inte personen om att den sänder ut energier som jag påverkas av och vill mig inget illa.
Vi, och speciellt jag, påverkas mycket av energier och många gånger förstår vi inte ens att det inte är vår sorg, ilska eller vad det nu är för känsla som dyker upp.
När jag inte är påverkad av andras energier så är jag i allmänhet balanserad och mår gott. Har jobbat med mig själv i många år så lite har jag kunnat ta till mig. Men när jag däremot blir påverkad så kan jag känna mig oförklarligt ledsen, arg eller kanske orolig. Jag känner mig lite förvirrad och förstår inte varför jag mår som jag mår.
Det första jag gör är att jag som i tidigare blogginlägg, kollar om känslan är min. Detta är något som jag hållit på med ett tag så oftast får jag ett klart svar. Är inte känslan min och jag inte får bort den med att andas ut den med kraftiga andetag, lägger jag ett skydd runt mig. Detta kan man göra på många sätt och jag beskriver det som fungerar för mig.
Jag börjar med att sätta upp speglar runt mig. En i varje väderstreck och en under mig och en över mig. Sedan talar jag om, eller tänker, att dessa speglar sitter där för att skydda mig mot energier som inte är bra för mig och för mitt högsta jags bästa. Efter det gör jag om proceduren att andas ut det som inte är mitt. Med kraftiga andetag.
Efter en liten stund brukar jag känna om detta har hjälpt. Har det det så är allt gott men oftast får jag fortsätta lite till.
Då brukar jag tänka mig en stråle ljus som jag står i och som omsluter hela mig. Den går från universum till jordens mitt, det är min ljusstråle och inget som jag inte vill släppa ut släpper jag ut och inget som jag inte vill släppa in, släpper jag in. När jag gjort detta andas jag genom kroppen igen med kraftfulla andetag och blåser ut det som inte är mitt.
Det här kan verka krångligt och komplicerat men det tar bara några minuter och göra. Ni som förstår vad jag skriver om vet också att ibland skulle man kunna göra vad som helst för att bli av med andra människors energier och då känns detta inte svårt, krångligt och jobbigt.

Anita

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *