Numerologi för augusti 2020 – Hur blir din månad?

Enligt numerologin har augusti 2020 med sig energin av nummer 3, världsmånad 3. (8 + 2 + 0 + 2 + 0 = 12, och 1 + 2 = 3).

3:an i numerologi kännetecknas av social aktivitet och kreativa uttryck – en händelserik månad med andra ord.

Det är svårt att ta sig själv på för stort allvar under 3:ans energier, så vi kommer alla drivas av det som är roligt och avslappnat. Var noga med att planera in saker och ting i tid, annars finns en risk att du inte hinner med allt du vill.

3:an plockar också fram äktheten i oss och gör att vi utåt sett blir den vi vill vara, säger det vi vill ha sagt och gör det vi behöver få gjort.

När många säger det de tycker, kan en del (eller du själv) ta det som kritik och känna sig påhoppade. Det är därför bra att vara lite ”hårdhudad” under augusti.

Det här är den kollektiva energin som augusti erbjuder. För att få reda på hur månaden blir för dig personligen måste du först räkna ut din personliga månad. För att göra det måste du ta reda vilket personligt år du är inne i och sen addera det med augustis nummer som är 8.

Så här räknar du ut vilket år du är inne i:

Först reducerar du din födelsedag till ett ental. Är du till exempel född den 18 december (18/12) räknar du på följande sätt: 1 + 8 + 1 + 2 = 12 och 1 + 2 = 3

Nästa steg är att reducera året vi är inne i till ett ental 2020 blir då 2 + 0 + 2 + 0 = 4

Till sist lägger du ihop dessa två tal och om det behövs reducerar du det till ett ental. I det här exemplet blir det alltså: 3 + 4 = 7

Är du född den 18 december har du 7 som ditt personliga år.

För att få fram din personliga månad adderar du ditt personliga år med den månad vi är inne i. För augusti blir det nummer 8. I det här exemplet blir det alltså 7 + 8 = 15 och 1 + 5 = 6

Den personliga månaden för augusti 2020 blir 6 för en person som är född den 18 december.

Här följer tolkningar för alla personliga månader 1-9.

Personlig månad 1

Är du redo för en nystart?

Augusti uppmuntrar dig till att starta någonting nytt eller ta ett stort steg i en ny riktning. Det behöver inte betyda en totalvändning i livet, men du behöver vara ärlig mot dig själv om vad du har valt att undvika. Numerologin för 1:an rör på sig i en kraftfull takt den här månaden, vilket ger dig chansen att vara både modig och vågad.

Ingen kommer att tro på dig förrän DU tror på dig! Är du en person som behöver mycket bekräftelse är det bra att under augusti försöka ge dig själv den bekräftelse du behöver genom att lita på dina instinkter. När månaden är slut, kanske du är en helt ny person.

Ta varje chans du får att visa ditt ledarskap – andra behöver det och 1:an ger dig det självförtroendet du behöver.

Personlig månad 2

2:ans energi gör att du förmodligen kan känna dig lite känsligare under augusti.

Till skillnad från det oberoendet du upplevde under juli, kommer du under de kommande 30 dagarna behöva din omgivning på ett annat sätt. Olika relationer kommer ta ditt fokus, så arbeta med att fördjupa de relationer du har och var öppen för att bygga nya relationer.

2:ans energi kopplar på dina mediala gåvor och gör att du kommer närmare din intuition. Detta gör att augusti är en månad där du bör lyssna extra noga på det du får till dig. Du kommer även kunna läsa av andra människor och deras intentioner på ett tydligare sätt.

Du kommer känna dig gladare om du under månaden har någon att luta dig emot. Det kan vara din partner eller en helt ny kontakt. Ansträng dig gärna lite extra för att inleda ett samtal med en främling, vem vet, kanske hittar du en ny livslång vänskap.

Personlig månad 3

Är du redo?

Augusti blir årets höjdpunkt för din del då 3:ans energi erbjuder roliga, spännande och lättsamma energier. 3:ans energier är kopplade till barnen, vilket gör att du kommer närmare barnet inom dig.

3:an plockar fram behovet av att stå i centrum. Är du en person som vanligtvis inte är bekväm med detta så kommer du vara i energier där du inte gör något aktivt för att förhindra uppmärksamhet.

Leta efter sätt att släppa loss dina kreativa sidor, då du under denna månad kommer kunna skapa mycket från hjärtat och energierna är med dig.

Kanske har du alltid velat lära dig en ny dans? Eller velat lära dig hur du syr dina egna kläder?  Idag finns så många online-kurser som gör att du inte har några ursäkter för att inte utveckla dina konstnärliga sidor. Passa på att anmäla dig till en kurs under augusti – 3:ans energi stöttar dig oavsett vad du väljer.

Personlig månad 4

Det är nu dags att rota dig och komma in i matchen igen. Dina personliga energier passar bra för att försöka få lite struktur i saker och ting.

Frågan du bör ställa dig under augusti är – Vad vill du uppnå och hur kommer du dit?

4:ans energi älskar ordning och reda, så ju mindre du lämnar åt slumpen under denna månad, desto bättre. Viktigt att komma ihåg är att du inte ska fastna i enbart planering. 4:an vill även ha praktiska och konkreta steg framåt. Det innebär att få jobbet gjort, inte bara sitta och prata om det.

4:ans energi stöttar dig även i ekonomiska frågor så om du kan vara lite strategisk under augusti så kommer det att bli en lönsam månad.

Även om 4:an handlar om ordning och reda, är det viktigt att du inte fastnar i detaljerna. I denna energi kan det bli mycket arbete och ansvar. Blir det för hög dos av detta kan du uppleva att du kör fast. Håll huvudet kallt och försök få in lite ledig tid i ditt schema, annars kan du upplevas som en ganska tråkig person under augusti.

Personlig månad 5

Dags att vidga dina vyer!

5:ans energi ligger på en frekvens som handlar om att utforska och att söka dig till äventyr. Detta innebär också att du lätt kan bli rastlös under augusti om dina behov inte uppfylls. Hitta och kom på sätt som ger dig nya upplevelser. Allt som ligger lite utanför din ”comfort zone” är ett bra riktmärke.

5:an kommer också med möjligheter och att korrigera din kurs framåt. Vad är dags att släppa taget om? Hur vill du fortsätta?

Även om 5:an handlar om spontanitet, äventyr och frihet – är det fortfarande klokt att hela tiden se till de områden som inte är som du vill att de ska vara. Det är dags att försöka rätta till dessa områden genom att förändra.

Augusti är en idealisk månad för dig att se över din fysiska hälsa, då 5:an är kroppens nummer. Hur behandlar du din kropp? Allt du kan göra för att öka din styrka och vitalitet, stöttas av 5:an.

Personlig månad 6

Augusti medför ett ökat ansvar för din del – med största sannolikhet är detta ansvar kopplat till vänner och familj. Detta bör inte avskräcka dig, då din energi och personlighet kommer att expandera under 6:ans energi. Var dock lite försiktig så att du inte överger eller försummar dig själv och dina egna behov. Gör du inte det kan 6:ans inflytande ge dig martyrliknande energier, vilket inte är så charmigt.

Om du letar efter romantik kan augusti vara din lyckomånad. 6:an gör dig öppen och mottaglig och öppen för romantiska möten. Får du upp ögonen för en speciell person under de kommande 4 veckorna, kan det mycket väl vara personen du lägger går in i en seriös relation med.

Är du redan i en relation, ger 6:ans energier dig möjlighet att stärka relationen. Det är en bra tid för fördjupad intimitet och större förståelse.

Personlig månad 7

Ensamhet, stillhet och mycket personligt utrymme kommer säkerligen vara det du söker under augusti.

7:ans energi tenderar att vara inåtvänd, så har du för mycket liv och rörelse runt dig under denna månad kan dina energier sänkas och många situationer kan upplevas som en ”uppförsbacke”.

Var inte rädd för att ställa in olika åtaganden under augusti, du behöver inte delta i varje socialt engagemang. Augusti är en bra månad att ge dig själv en ”time out”. Detta kan kännas svårt för de flesta av oss, men 7:an kommer in som en påminnelse om att det finns saker inom oss som vi behöver bearbeta. Det är en viktig period, så ha inte för bråttom.

Försök att släppa allt fokus på hur du ska ta dig framåt, eller uppnå mer än du gjort. Lita på att du är på rätt plats, vid rätt tidpunkt – då finns det ingen anledning att längta efter mer.

Personlig månad 8

Augusti har med sig en energi av makt och insikt. 8:ans energi har med sig en stark vibration som stöttar dig genom månaden, så dra nytta av den. 8:an står för flöde och balans och vill att du ska förstå och se din storhet och hur du kan använda den på rätt sätt.

Om du kanaliserar din makt på ett ärligt och klokt sätt, kan du förvänta dig gynnsamma ekonomiska belöningar. 8:an är förknippad med pengar och det finns stor potential för dig den här månaden att bredda din ekonomiska grund.

Var inte rädd för att ta risker och våga investera under den här månaden. 8:ans energi stöttar dig och får saker och ting att växa. Augusti kan vara din lyckomånad.

Personlig månad 9

9:ans energi har alltid med sig slutet på en cykel och en tid att säga adjö.

För många sammanfaller denna energi med naturliga avslut, men för vissa kan det komma som en överraskning och du kan tvingas släppa taget om något du inte är redo att släppa. Ett avslut kan vara skrämmande, men med varje slut kommer en ny början! Framtiden väntar på dig, så använd de kommande fyra veckorna till att skapa utrymme i ditt liv för vad som komma skall.

Att inte förstå betydelsen av 9:ans energi kan göra att det blir en tung månad och det kan bli svårt att finna en framtidstro. Det gör det extra viktigt att du vågar tro på det okända.

Att arbeta tillsammans med människor som har mycket mindre än du kommer att vara speciellt upplysande, så tänk på volontärarbete eller kampanjer för en sak du tror på.