Tacksamhet!

De flesta av oss har genom vår uppfostran lärt oss att vi ska tacka när någon gör något för oss. Om en främling håller upp dörren åt mig så behöver jag inte ens tänka på att säga tack, det kommer per automatik. Det i sig är egentligen inte fel, genom att säga tack så visar jag min tacksamhet och främlingen blir (förhoppningsvis) glad. MEN! Känner jag verkligen tacksamhet, eller följer jag bara det sociala spelets regler?

Att säga tack och att känna tacksamhet är två skilda saker. De senaste dagarna har jag jobbat mycket med att säga tack, men framför allt har jag jobbat med att försöka känna tacksamhet. Jag har väldigt mycket att vara tacksam över, här är några exempel:

 • Jag har världens roligaste jobb
 • jag har en underbar familj
 • jag får dagligen förtroendet att vägleda människor
 • jag har tak över huvudet
 • jag har mat för dagen
 • jag har många husdjur
 • jag är grym på tarot (lite kaxig får man vara)
 • och mycket mer……..

Jag vill nog påstå att oavsett hur vår situation ser ut just nu, går det alltid att göra en lista på saker vi är tacksamma över. Sätter vi bara igång så blir listan helt plötsligt väldigt lång. Genom att känna tacksamhet för de små sakerna i livet (här och nu), bjuder vi in stora förändringar i livet. Man kan se tacksamhet som en magnet, ju mer tacksamhet du känner desto mer får du att vara tacksam över.

Börja redan idag med att känna tacksamhet och du kommer garanterat att märka av stora förändringar. Du blir gladare, piggare och du kommer ett steg närmare det liv du verkligen vill leva!

Lycka till!

//Paras

 

 

1 svara
 1. Lotta
  Lotta says:

  Helt rätt!
  De flesta av oss har mycket att vara tacksamma över. Bara det att kunna kliva upp ur sängen varje morgon, ha mat att äta, kunna duscha varmt och att ha rent vatten att dricka. Ja listan kan göras lång.

  Tack för påminnelsen Paras! <3

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *