Vem är Ärkeängeln Mikael?

Ärkeängeln Mikael är den ängeln som står närmast Gud. Hans namn betyder ”Han som är som Gud”. Han omnämns i det gamla testamentet som ”Israels beskyddare” och i det nya testamentet är det han som besegrar Lucifer och kastar ut honom tillsammans med andra fallna änglar från himlen. Ärkeängeln Mikael omnämns också en gång i Koranen, som Mikha ´il. Enligt Islam styr han över naturens krafter och det sägs att genom Mikaels tårar, föds det nya änglar. Dessa änglar blir hans hjälpare.

Ärkeängeln Mikael är den mäktigaste av änglar och den starkaste symbolen för mod, styrka och beskydd. Han är känd som ”Prinsen av ärkeänglarna” och den som andra änglar ser upp till. Han har flera miljoner änglar vid sin sida, som alla hjälper honom i

Ärkeängeln Mikael

Ärkeängeln Mikael

hans arbete att hålla det onda borta.

Han ger dig den styrkan du behöver och hjälper dig behålla ditt fokus så att du på ett enklare sätt kan fullfölja ditt livs plan och din livsväg. Han hjälper dig i din utveckling och kan om du ber honom, plocka fram egenskaper hos dig som du inte trodde fanns. Då han själv är en stabil och trygg härskare och överbefälhavare, kan han även ge dig dessa egenskaper när du behöver inta en ledarroll.

Ärkeängeln Mikael precis som andra änglar, är väl medveten om att våra liv ibland är fyllda av besvikelser, motgångar, stress och sorg. Han finns till vår hjälp för att underlätta bördan i perioder där livet känns upp och ner, men vi måste be om hans hjälp. Be honom vakta de fyra hörnen i ditt hem när du är bortrest, be honom vaka över dina nära och kära när du inte längre vet vad du kan göra för dem. Hans engagemang för oss är obegränsat och han försvarar och bryr sig väldigt mycket om oss.

Ärkeängeln Mikaels färg

Ärkeängeln Mikaels färg är blå, han ”verkar” i en stråle av blått ljus. Flera kristaller är förknippade med detta blåa änglaljus, dessa kristaller kan alla förknippas med Mikael och hans gudomliga kraft. Ett sätt att tillkalla honom och hans hjälp är att hålla en blå kristall i handen och säga hans namn. Kristaller du kan välja mellan är:

Tanzanit

Sodalit

Akvamarin

Lapis Lazuli

Blå Topas

Ametist

För att förstärka din kontakt med Ärkeängeln Mikael, kan du även tända ett ljus, gärna ett blått.

Ärkeängeln Mikaels färg, det blåa änglaljuset är som mest strålande på söndagar, försök därför att använda just söndagar som den dagen du tillkallar denna gudomliga guide och kraft.