Vilken är din favorit bland alla rökelser?

Rökelsens historia är starkt sammankopplad med ritualism och spiritualitet. Man vet att det har använts i Indien och andra delar av södra Asien så tidigt som 3300 f.Kr. Indien är nu världens främsta producent av rökelser och bränningen av rökelser har varit en grundläggande del av hinduismen i tusentals år.

Det finns otaliga typer av rökelser tillgängliga idag, var och en med sin egen specifika doft och egenskap. Dessa doftpinnar som består av örter, växter och eteriska oljor är ett naturligt inslag i all andlig aktivitet.

Nedan hittar du en lista över några av de vanligaste rökelserna, liksom deras avsedda användning.

Kanel – Bränn kanelrökelse för skydd och personlig kraft. Utöver Vit Salvia är även kanelrökelse otroligt kraftfullt vid rensning och rening. Kanel kan användas för att förstärka en passion.

Citron/apelsin – Bränn det när du behöver extra energi för att uppnå dina mål. Dessa dofter ger dig en känsla av glädje, lycka och välstånd. Alla citrusdoftande rökelser bidrar till lycka och framgång i din relation.

Cederträd – Rökelser av cederträd står för visdom, rening och beskydd. Denna rökelse är också populär vid ritualer och ceremonier där pengar står i fokus.

Jasmin – Jasmin blommar på natten, därför är denna rökelse bra att bränna om du vill ha kärleksfulla drömmar när du sover. Annars används den flitigt vid olika ritualer kring nymåne och fullmåne.

Lavendel – Utöver att den renar luften används denna doft i helande ritualer och meditation. Den höjer kroppens energifrekvens och lugnar dina sinnen.

Opium – Denna doft gör dig sömnig och är därför bra att bränna om du har svårt att sova. Den stärker din förmåga att drömma sanndrömmar. Bränn opiumrökelser vid meditation och astrala resor.

Ros – Rosen motsvarar planeten Venus och doften används i arbetet för att locka fram och behålla sann kärlek – både kärleken till andra människor, men också till dig själv. Den öppnar upp ditt hjärta.

Sandelträ – Denna doft läker gamla sår och trauman. Den är utmärkt att bränna vid önskningar och för att få sinnesro. Den används för att välsigna altare och eventuella verktyg som används vid ceremonier och ritualer.

Det finns givetvis väldigt många olika dofter, utöver dessa.

Vi använder oss mest av Sandelträ här hemma. Vilken är din favorit?