Rubin – Hjälper dig att gå lycksalighetens väg.

Rubinen är en djupröd glansig ädelsten. Den består av mineralet Korund med inslag av Krom, som ger stenen sin röda färg. Rubinen har fått sitt namn från latinets ”rubeus”, som betyder röd. Den har genom tiden samlat på sig en väldigt speciell och djup symbolisk betydelse. Rubinen är utöver Smaragd, Safir och Diamant den ädlaste av ädelstenar. Den har sedan antiken haft en framstående plats i olika kulturer och civilisationer. Det sägs att den kinesiske kejsaren Kublai Khan bytte en hel stad mot en stor Rubin.

Enligt gamla legender är Rubinen en symbol för solen. Stenens röda färg representerar en oförstörbar låga. Enligt legenden skulle stenens röda färg skina igenom tjockaste klädesplagg. Skulle man kasta Rubinen i vatten, skulle vattnet börja koka.

Rubinen har använts som en kärleksförklaring och har fått agera symbol för passion och renhet.

====Köp en egen Rubin här====

Andlig betydelse

Rubinen är känd som en skyddande amulett och främjar både glädje och passion för den som bär stenen. Den röda färgen gör rubinen till en perfekt present till din älskade. Stenens nyans ligger väldigt nära färgen på vårt blod, därför sägs den främja hela kroppen. Precis som blodet transporterar syre till hela kroppen, så ger även rubinen kraft till din kropp och själ. Det sägs att stenen har kraften att kunna anpassa sig till kroppen. Den kan känna av vilken del av vår kropp som behöver balanseras och helas.

Rubinen jobbar även med ditt chakrasystem. Om något av dina chakran ”läcker” energi, hjälper rubinen till att täppa till dessa hål. Den är speciellt användbar vid arbete med rotchakrat. Det är en otroligt kraftfull sten att hålla i handen vid meditation.

Rubinen hjälper dig att gå lycksalighetens väg. Den ger dig kraft och styrka att lysa upp mörkret inom dig. Den stärker kreativitet och hjälper dig att förändra din värld, både inre och yttre.

Eftersom det är en sten med starkt andligt ljus, passar den utmärkt till de som arbetar inom det andliga. Alla ljusarbetare kan höja sin frekvens med den kraftfulla Rubinen.

Bär Rubin om du lider av kraftlöshet eller utmattning. Den hjälper dig att stimulera kroppens cirkulation och energi. Den hjälper personer som är hyperaktiva genom att sänka och balansera energin.

Rubinen ger dig framgång i konflikter och tvister. Den gör dig mer fokuserad och koncentrerad, samtidigt som den ökar ditt mod. Den hjälper dig att bli mer jordad genom att hämta energi från jorden. Det är en utmärkt sten vid stress.

Gör Rubinen till en del av ditt liv!

====Köp en egen Rubin här====