4 sätt att öppna det Tredje ögat.

Du får kontakt med en högre visdom och din intuition när ditt tredje öga är öppet och balanserat. För många kan det vara svårt att hitta en balans i detta chakra som även kallas Pannchakrat. Men det finns vissa steg du kan följa för att öppna upp och balansera detta energicentra.

  • Skapa en lugn miljö

Försök att hitta sätt där dina sinnen finner ett lugn. Detta kan du göra via meditation, spendera tid i naturen, läsa en bok eller ägna dig åt någon konstform som tilltalar dig.

Varför? Därför att meddelanden och signaler från det tredje ögat kan många gånger vara väldigt subtila. Om ditt sinne är upptaget med att bearbeta höga ljud, stress eller oro – kommer du med all säkerhet tolka din intuition på ett felaktigt sätt och viktiga budskap och meddelanden kan gå förlorade.

  • Stärk din intuition

Det finns många sätt att utveckla och stärka din intuition på. Det tredje ögat är centrum för vision, insikter och ett högre medvetande. Att bekanta dig med olika verktyg för att träna upp intuitionen är aldrig fel. Tarotkort, Astrologi och drömtolkning är exempel på verktyg du kan använda dig av för att jobba upp din intuition.

Det viktiga när du använder dig av dessa verktyg är att våga ha fel. Du kommer att göra felaktiga tolkningar till en början, men med tiden blir du bättre och bättre på att slappna av och lyssna inåt. Du får mer självförtroende och vågar med tiden lita på dina förmågor. Ta det inte så seriöst till en början, ha roligt, utforska och håll dina sinnen och chakran öppna.

  • Bli mer kreativ

Låt din kreativitet flöda fritt genom att fokusera på specifika aktiviteter och ge fantasin tillräckligt med utrymme. Ägna lite tid åt att lära dig en ny konstform eller ett hantverk. Försök inte att vara perfekt då perfektion och kreativitet är två olika saker.

Kreativitet är ett mycket effektivt sätt att få ditt rationella sinne att slappna av. Det rationella sinnet är den inre röst som ifrågasätter varje steg du tar, som får dig att tvivla på dig och dina förmågor. När du lugnar ner den delen av ditt sinne, får det tredje ögat större utrymme att växa och blomstra.

  • Jorda dig

För att kunna öppna upp det tredje ögat, måste du först jorda dig ordentligt. Att stå stadigt med båda fötterna på jorden är en avgörande del i all form av andlig utveckling. Det är också viktigt att ”öppna upp” sakta men säkert, då bygger du en betydligt mycket stadigare grund att stå på. Att sträva efter en snabb utveckling gör bara att du troligtvis lika snabbt ger upp.

Genom att vara jordad tillför du energi till hela kroppen, vilket är nödvändigt för att chakrasystemet ska vara i balans.

Utöver dessa fyra steg finns det andra saker du kan göra för att öppna upp och balansera det tredje ögat.

Andas

Att andas medvetet lugnar ditt sinne och ett lugnt sinne är avgörande för ett balanserat chakrasystem.

Färg

Det tredje ögats färg är Indigo. Använd blåa och lila toner på dina kläder och i din inredning. Du kan även ha blåa stenar och kristaller – till exempel Lapis Lazuli.

Dofter

Använd eteriska oljor. Subtila dofter hjälper dig att öppna upp det tredje ögat. Dofter du bör använda för detta chakra är:

Sandalwood

Myrra

Kamomill

Ät frukt och grönsaker

Att äta frukt och grönsaker som har blåa eller lila toner stärker, helar och balanserar detta chakra. Ät dagligen något av:

Svarta vinbär

Blåbär

Björnbär

Aubergine

Plommon