6 ritualer du kan använda dig av när det är fullmåne.

En fullmåne-ritual är en ritual du vanligtvis gör på fullmånens natt för att stärka, manifestera, hela dina och dina intentioners energier. Energierna vid fullmånen är oerhört starka och det är energier du bör utnyttja för att manifestera dina visioner.

Olika ritualer i månens sken har genom historien fängslat och fascinerat mänskligheten. Månen är som vi alla vet den himlakropp som är närmast jorden och dess energi har länge varit känd för människan.

Varje månfas har med sig sin specifika energi, men fullmånens energi är den mest märkbara och kraftfulla energin.

Ur ett symboliskt perspektiv kan man se det som att fullmånen lyser upp natthimlen för att på ett tydligare sätt belysa det som inte längre tjänar dig. Vad behöver du släppa taget om? Vilka mönster behöver du bli av med för att kunna leva det liv du vill leva?

Eftersom fullmånen ökar på den andliga energin, är det en god idé att meditera, rensa och ladda dina energier. Den kraftfulla energin är anledningen till att det finns så många kulturer och traditioner som observerar fullmånen och utför ritualer och ceremonier.

Här följer 6 olika ritualer som du kan använda dig av när det är fullmåne.

”Släpp taget”

Månens ljus lyser upp och tydliggör våra mörkare sidor, dåliga vanor och destruktiva mönster. Vad håller du fast vid som du egentligen vet att du bör släppa taget om?

Skriv ner det du vill bli av med och det du behöver hjälp att släppa taget om på en papperslapp. Kommer du på flera saker, använder flera lappar. Tänd sedan eld på en lapp i taget (var noga med säkerheten) medan du i ditt inre affirmerar, ”jag har nu blivit av med….” eller ”Jag släpper nu taget om…”.

”Tacksamhet”

Att fokusera på tacksamhet i fullmånens sken, gör att du drar till dig mer att vara tacksam för. Var tacksam över alla välsignelser i ditt liv, människor, inspiration, guider och möjligheter som har gjort dig till den du är.

Att visa tacksamhet i fullmånens energi sänder tydliga signaler till universum om att du är medveten om all hjälp du hittills fått och att du nu är öppen och mottaglig för fler välsignelser.

”Kärlek”

Fullmånen är en tid som passar utmärkt till att göra dig av med övertygelser som begränsar dig och mönster som hindrar dig från att uppleva den kärlek du verkligen önskar i ditt liv.

Skriv, känn, visualisera och upplev hur ditt liv skulle se ut om kärleken du längtar efter redan fanns i ditt liv. Att göra detta i fullmånens energier stärker din förmåga att manifestera du vill.

”Spådom”

Fullmånens energi gör att spådom och budskap från andra sidan blir tydligare. Har du en änglakortlek eller en tarotkortlek bör du använda den när det är fullmåne.

Det räcker att dra tre kort:

Kort 1. Vilka välsignelser förstärks av fullmånen?

Kort 2. Vad behöver jag släppa taget om för att kunna manifestera det jag vill?

Kort 3. Vad behöver jag omfamna för att komma i kontakt med min sanning?

Givetvis kan du dra fler kort om du vill det. En pendel kan också ge dig tydligare svar i fullmånens sken.

Änglanummer

”Ladda dina andliga verktyg”

Samla dina stenar, kristaller, kort, pendel och allt annat som du använder dig för att få kraft och energi. Placera allting så att månens ljus når fram. Sommartid kan det vara en god idé att göra denna ritual utomhus. Vintertid går det lika bra att lägga allt i fönstret.

”Månbad”

En av de enklaste ritualerna är att ta ett månbad. Gå ut och ställ dig i fullmånens sken och låt ljuset fylla dig med kraft och energi.

Känn hur månens ljus sköljer igenom hela din kropp och fyller den med nya friska energier. Du kan även hålla upp händerna mot månen för att förstärka dina helande förmågor.

Det finns många olika ritualer du kan göra under fullmånen. Vill du så kan du också komma på dina egna ritualer för att manifestera det du vill.