Ametist egenskaper

Ametist är utan tvekan en av de mest kända och mest välanvända kristallerna av alla inom nyandligheten, men har genom historien även spelat en stor roll inom olika kulturer.

Amtisten har en lång historia av olika egenskaper och användningsområden. Egenskaperna hos denna vackra kristall är alla positiva, eftersom den är känd för att föra fram alla goda intentioner hos mänskligheten och den renhet som vi alla människor besitter.

Ametist har fått sitt namn från det grekiska ordet ametusthos, som betyder ”inte berusad”. I århundraden ansågs ametist vara användbar för att förhindra fylleri och andra utsvävningar, vilket är anledningen till att de gamla grekerna använde ametist för att snida kärl att dricka ur.

Betydelsen av ametist har varierat mellan kulturer och åldrar, inom Feng Shui skiljer sig betydelsen av ametist en aning och fokuserar på att öka välståndet. Den användes i det antika Kina som ett kraftfullt verktyg för att rena negativa energier och avvärja vardagslivets faror.

Under renässansen var ametist allmänt graverad med djursymboler som bar innebörden av skydd och säkerhet. Det representerade också ödmjukhet och blygsamhet, även om de mäktigaste monarkerna bar ametistkristaller som en symbol för kungligheter, makt och styrka.

Ametist användes också av soldater under krig, förr i tiden, som trodde på dess kraftfulla och skyddande natur. Man ansåg att Ametisten kontrollerade dåliga tankar, främjade nykterhet och hjälpte till med den allmänna sinneskontrollen och mindfulness. De gamla egyptierna gav kristaller en annan betydelse och bar ametistsmycken som skydd mot skuld och rädsla, samt skydd mot häxkonst. Det finns exempel på användning av ametist i Egypten från 4000 f.Kr.

Även om grekerna trodde på ametistens helande egenskaper, var de inte det enda landet i Europa som gjorde det. Många kulturer runt om i världen har dragits till magin i denna mystiska och fascinerande kristall. Oavsett om det är en koppling till andlighet, vinkonsumtion eller kunglig härstamning så finns ametister registrerade i folklore, religion och historia.


Här hittar du ett stort utbud av ametistsmycken, stenar och kluster.

Ametist chakra

Eftersom ametisten är så starkt kopplad till andlighet, kommer det inte som någon överraskning att den hör ihop med det ”tredje ögat”. Den andliga utvecklingen kan bara ta fart när det tredje ögat är öppet och klart och här spelar ametisten en betydande roll.

Ametist hjälper till att rena, balansera och öppna det tredje ögats chakra, vilket tillåter andlig energi att flöda till och från människans kropp, sinne och det andliga riket. Du kan använda ametist för att rena och öppna ditt tredje öga, helt enkelt genom att ha den med under dina meditationsövningar eller genom att placera kristallen direkt på ditt tredje öga.

Ametist är också i hög grad kopplad till kronchakrat som är andlighetens kärna. Att justera kronchakrat hjälper dig att förbli spirituell och andligt öppen. När kronchakrat är öppet och klart kan du kontinuerligt hålla kontakten med dina andliga guider.

En obalans i kronchakrat stör inte bara din andliga utveckling och tillgången till dina andliga guider, utan påverkar också funktionen av alla andra chakran under kronchakrat. Att bära ametist som håraccessoarer kan hjälpa till att hålla ditt kronchakra öppet, rent och fritt från obalanser.

När kronchakrat och det tredje ögat är blockerade, kan det uppstå fysiska störningar utöver de andliga delarna. Dessa kan variera i intensitet, men ju längre dina chakran lämnas utan tillsyn, desto värre kan de fysiska symptomen bli.

Ametist för själen

Ametist är en kraftfull helande sten som kan hjälpa till att hålla din kropp, sinne och själ frisk och balanserad. Använd ametist i dina dagliga ritualer och ceremonier, liksom i ditt hem och på din arbetsplats för att hjälpa dig att upprätthålla andlig kontakt och till och med skydda dig mot negativitet.

Det tredje ögat

När det tredje ögat är stängt eller fyllt med negativitet kan du uppleva följande fysiska problem:

  • Brist på mental klarhet (att alltid känna att du befinner dig i en mental dimma, att du är distraherad eller oförmögen att tänka klart.)
  • Att inte ha en tydlig vision.
  • Yr och problem med sömnen

Att använda ametist är ett bra sätt att hjälpa till att balansera ditt tredje öga och på så sätt säkerställa att du inte hamnar dessa tillstånd. Du kan balansera ditt tredje öga genom att placera en ametist direkt på ditt tredje öga medan du ligger på rygg under meditation.

Kronchakrat

När kronchakrat är stängt eller fyllt med negativitet kan du uppleva följande fysiska problem:

  • Huvudvärk. Detta är den vanligaste manifestationen av ett blockerat kronchakra. Om detta chakra förblir i obalans, kan det utvecklas till migrän som kan vara otroligt begränsande.
  • Håravfall
  • Problem med nerverna

Dessa problem kan lindras genom att balansera kronchakrat. Ametist hjälper till att balansera kronchakrat, den håller chakrat öppet så att du kan njuta av hälsofördelarna av en balanserad krona.

Ametist Känslor och emotionell läkning

Ametist kan hjälpa människor känslomässigt, särskilt de som sörjer. Denna kristall kan hjälpa till att läka smärtsamma erfarenheter och personliga förluster. Kristallen stärker en person genom att ge emotionell stabilitet och inre styrka. Att använda ametist sammankopplar ens känslomässiga, fysiska och mentala aspekter för att på så sätt få till en balans i livet.

Ametist anses vara den mest kraftfulla kristallen i termer av känslomässig balans eftersom den centrerar våra känslor, vilket ger människor förmågan att hantera både känslomässiga toppar och dalar. Den är också bra för människor som upplever ångest, rädsla, sorg, förlust och raseri. Om du är medveten om att du har problem med drog- eller alkoholmissbruk, ätstörningar, eller att du har svårt att hålla i pengar, kan ametisten vara precis det du behöver.

Bortsett från det kan ametist också rena auran av en person samtidigt som den stimulerar kron och halschakrat. Av denna anledning rekommenderas smycken med den här stenen och ska då bäras så att den går ner över halsen och hamnar nära hjärtat. Ametisten gör att du inte enbart styrs av dina känslor, som kan hjälpa dig att fatta bättre beslut och tänka tydligare.

Sinne

Ametist har en positiv inverkan på en persons sinne genom att lindra stress, stimulera nya idéer och förstärker alla former av möjligheter. Den här stenen hjälper dig att hantera problem och lugnar dig när du befinner dig i kaotiska miljöer. De som upplever ångest och mardrömmar kan också dra nytta av den här stenen.

När ametist kombineras med meditation, kan denna kristall hjälpa en person att utveckla en djupare förståelse för saker och att hitta lugnet. Det blir också lättare att lösa problem eftersom den kan hjälpa oss att fatta rätt beslut och bidrar till bättre lösningar på livets utmaningar. Med hjälp av dess externa vibrationer och energi kan den minska mardrömmar, stärka ens förmågor, skapa andliga insikter, och omvandla negativa tankar till positiva.

Kropp

Många tror att ametist kan rena kroppens organ och cirkulationssystemet. Den hör även till de kristaller som anses rena blodet samtidigt som den sänker högt blodtryck och eliminerar blockeringar.

Människor som lider av spänningshuvudvärk kan finna lindring från denna kristall eftersom den hjälper till att släppa på alla spänningar. Den kan också behandla sömnlöshet, sjukdomar i hjärnan och huvudet, behandlar hörselstörningar och lindrar psykiska stress. Det hjälper också till med att förhindra olika beroenden.

Ametist kan också vara användbar för huden eftersom det lugnar klåda och solbränna. Den boostar hormonproduktion, stärker immunsystemet, minskar blåmärken, skador och svullnader. Den läker sjukdomar i lungorna, andningsorganen och infektioner i matsmältningsorganen.

Ametist kan vara till nytta för tarmen eftersom den kan hjälpa till att reglera tarmfloran och tar bort parasiter.

Ande

Den höga andliga vibrationen i ametist gör den till en extremt mäktig sten som kan hjälpa till med själens andliga medvetenhet och uppvaknande. Med hjälp av den, kommer bäraren att inse att han eller hon kan göra mer än vad den fysiska kroppen kan erbjuda.

Ametisten vägleder dig i att hitta dina änglar och guider. Känd för sina lugnande egenskaper, bryter den enkelt ner negativa energier från din inre och yttre miljö. Det förstärker också medvetenhet och meditation.

Som en andlig sten främjar den kärleken till det gudomliga samtidigt som den uppmuntrar självkänslan och andlig visdom. Den kan också hjälpa till att förstärka intuitionen och mediala gåvor.

När du sover ger den dig intuitiva drömmar som kan ge dig ”utanför kroppen” upplevelser. Sammantaget kan ametist skapa en balans mellan kroppens emotionella, mentala och fysiska aspekter.

Ametist healing

Om du arbetar med healing, är Ametist ett viktigt inslag i ditt arbete. Inte bara kommer du att vilja använda Ametist under dina möten med dina kunder, men du kommer också att vilja behålla Ametist runtomkring dig för att främja balans och jordning i ditt eget liv.

Som healer vet du värdet av att rena och balansera chakran, men du vet också hur lätt det kan vara att dra på dig negativ energi från dina kunder. Ibland är det helt enkelt oundvikligt. Det kan också vara svårt att skilja dina kunders liv och tidigare smärtor från dina egen.

Ametist hjälper till att hålla kanalen för din andliga energi ren och flödande, så att du kan vara säker din anslutning till universum förblir stark. Den hjälper dig att hålla dig grundad, fokuserad och ur ett andligt perspektiv håller den dig ”i din egen bana” så att du bättre kan fokusera på dina kunders behov utan att påverkas själv.

Ametist användningsområden

I meditation är ametist en utmärkt kristall för att förstärka förbindelsen med en högre intelligens och de andliga sfärerna. Att hålla en ametist nära under meditation och samtidigt ha en tydlig avsikt att komma i kontakt med energierna från kristallen, hjälper dig att koppla av och bli lugn i själen. Detta ger dig djupare insikter och stärker din intuition. Den kan hjälpa till att ge sinnesro och den mentala klarhet som hör ihop med det tredje ögats chakra. Således kan det också öka kreativiteten och mediala förmågor.

Ett annat bra användningsområde är att ha med dig en Ametistkristall in i badrummet innan en du ska ta en dusch, placera den nära badkaret eller duschen. Håll i ametisten när du tar ett bad eller dusch och visualiserar den violetta ljusenergin av ametist som flödar som vatten och sköljer över kroppen för att rena dina energifält. Ametistens violetta strålar ger dig lugn, harmoni och skydd för kropp och själ. Varje gång du använder ametist i duschen tar du bort blockeringar och negativa tankemönster och återställer på sätt din aura.

Oavsett vilken form den är i – smycke, trumlad eller kluster, bidrar denna magiska kristall till frid och en gudomlig kontakt med den andra sidan. Ametist jobbar alltid för det högsta bästa.