Skyddsandar

Vissa händelser i livet kan sakna en rationell förklaring såsom vi ser saker och ting i dag. Själv är jag helt övertygad om att vi alla har skyddsandar – eller skyddsänglar om man så vill – som ibland griper in. Har upplevt flera sådana situationer själv och har flera släktingar och vänner som också berättat om liknande händelser.

Den första händelsen jag tänkte berätta om inträffade för några år sedan då jag var på väg hem från jobbet en sen vinterkväll. Det var gnistrande kallt och månen lyste från klar himmel då jag körde genom skogen på en smal landsväg, omgiven av plogvallar. När jag kom till en lång, ganska skarp kurva såg jag plötsligt i billyktornas sken en varelse som rörde sig på plogvallen på motsatta sidan av vägen där det också fanns en parkeringsplats. Den var helt grå, cirka 30-40 cm hög och längst upp fanns en toppluveliknande form. Varelsen hade inga synliga armar eller ben, den såg ut att flyta fram.

Jag trodde att det kunde vara något djur och saktade ner rejält då jag var rädd för att det skulle vända och komma ut på vägen, men efter några sekunder försvann varelsen ner i sluttningen på andra sidan vägen. Jag fortsatte att köra men hastigheten var låg då jag nästan stannat innan. Det var min räddning, för precis efter kurvan stod en stor älg tvärs över vägen! Hade jag kommit i högre hastighet hade en kollision inte gått att undvika.

Nästa morgon stannade jag på parkeringen vid stället där jag sett varelsen för att se hurudana spår den lämnat i snön. Där fanns inga. På hemvägen tittade jag också efter om det kunde varit ljuset som spelat mig ett spratt men såg ingenting liknande varken den dagen eller senare. Kunde bara skicka en tacksamhetens tanke till den gråa varelsen som troligen var en skyddsande.

/Helen