Grön Aventurin – Tar dig med på äventyr!

Grön Aventurin är ett kiseldioxidmineral och medlem av kvartsfamiljen. Den hittades första gången 1837. Den gröna nyansen kommer från små fuchitpartiklar, medan den röda Aventurinen får sin färg av hematitpartiklar.

Stenen fick sitt namn efter det italienska ordet ”a ventura”, vilket betyder ” av en slump”. Stenen används flitigt i prydnadsfigurer, monument, skulpturer och smycken. De största tillgångarna av Aventurin går att hitta i södra Indien.

Andlig betydelse och energi

Grön Aventurin ger självförtroende, mod, styrka och lycka. Den hjälper oss att bibehålla en optimistisk inställning till livet så att vi på ett enklare sätt kan få det vi vill ha. Den tvingar oss ut ur vår ”comfort zone” så att vi ser de möjligheter vi har. Låt den här stenen ta med dig på ett äventyr och på så sätt hjälpa dig att växa som individ.

Grön Aventurin hjälper din känslomässiga kropp att hålla sig lugn, därför är den alltid bra att ha med när du ska göra något för första gången. Du tar dig igenom obekväma situationer på ett enkelt sätt. Nervösa fjärilar i magen ersätts istället av en eld som inte vill annat än att fortsätta brinna.

Denna sten hjälper dig att njuta av livet, medan du delar med dig av dina energier till de runtomkring dig. Dina nära och kära kommer märka av din positiva inställning och motiveras till att anta en liknande energi – på så sätt skapas en cirkel av positiva energier.

Manifestar dina drömmar

Ända sedan man upptäckte den gröna Aventurinen har den förknippats med lycka. Håll hårt i denna sten när du visualiserar och manifesterar dina drömmar och önskningar. Ska du ha en spelkväll med vännerna? Glöm inte ta med dig en grön Aventurin i fickan och håll den i handen några gånger under kvällen, för att öka dina chanser att gå hem som kvällens stora vinnare.

För att öka på din lycka bör du tillsammans med grön Aventurin även bära en Lapis Lazuli. Dessa två stenar har tillskrivits tur, välstånd och lycka i tusentals år i flera olika civilisationer!