Lagen om kompensation – Värdesätt dig själv och få ut mer av livet.

Alla har vi hört ordspråket ”som man sår, får man skörda”. Det är just så den universella lagen om kompensation är utformad. Denna lag säger att du kommer att kompenseras för dina ansträngningar och bidrag, hur stora eller små de än är.

Öka ditt värde

Lagen om kompensation säger att du aldrig kan få ut mer än vad du sätter in, med andra ord vill du ha ut mer måste du sätta in mer. Om du vill öka din ersättning, måste ditt bidrag höjas. Denna universella lag vill att du ska se och värdesätta dig själv och på så sätt få ut som mycket mer av livet. Det handlar inte bara om pengar eller fysiska medel, utan även de mjukare värdena i livet.

Fyll ditt sinne med optimism

Din mentala attityd, dina känslor av lycka och tillfredsställelse är oftast resultatet av vad du själv har valt att fylla ditt sinne med. Om du fyller ditt sinne med tankar, visioner, idéer om lycka, framgång och optimism, kommer du kompenseras av positiva upplevelser i din vardag.

Lagen om ”överkompensation”

Denna lag kan många gånger kallas för ”lagen om överkompensation”. Lagen säger att stor framgång kommer till dem människor som har för vana att alltid göra mer än vad de får ”betalt” för. De tar alla möjligheter de får för att överträffa andra människors förväntningar. Eftersom de alltid överkompenserar, belönas de från sin omgivning på alla möjliga sätt – känslomässigt, materiellt, mentalt och fysiskt. Dessa belöningar leder oftast in de på en väg som leder till personlig framgång.

Skapa orsakerna, njut av effekterna

En grundregel att hålla sig till är att alltid leva livet efter lagen om orsak och verkan. Att acceptera att detta är en oundviklig lag som fungerar oavsett om vi tror på den eller inte. Ditt jobb blir att skapa orsaker som stämmer överens med de effekter du vill ha in i ditt liv. När du gör det kommer du kunna njuta av de belöningar universum ger dig.

Övningar

Här följer två övningar som du kan göra för att öka effekten på lagen om kompensation.

  • Påminn dig själv regelbundet om att dina belöningar alltid kommer att stå i direkt proportion till vad du gör för andra. Hur kan du öka värdet på dina handlingar gentemot dina medmänniskor?
  • Leta efter ett sätt där du kan överkompensera utan att bli dränerad på energi.