Kom närmare naturens element med hjälp av kristaller.

Vill du komma närmare naturens element? Världen vi lever i består av de fyra naturliga elementen: vatten, eld, luft och jord. Från kombinationen av dem framgår allt som vi ser, känner och upplever. Människor består också av naturens fyra element, och ibland kan vi behöva förstärka det ena mer än det andra. Kristaller är ett bra sätt att göra detta på!

Kristaller associerade med elementet vatten

Vatten är det element som är kopplat till känslor, introspektion, reflektion och intuition. Det är kopplat till rening och till det undermedvetna. Detta element är mycket relaterat till självkännedom, astrala resor, andlig kommunikation, sömn, drömmar, lycka och trygghet.

Vatten förbinder oss med våra egna behov och önskningar, samtidigt som vi tillåter oss att skapa mer empati för andra människor.

Kristaller associerade med vattenelementet kan hjälpa oss att förbättra vår energi när en relation går igenom en turbulent tid. När vi upplever att flödet stannat upp och när det finns kommunikationsproblem eller brist på tydlighet bör du använda dessa kristaller.

Du kan också använda kristaller som är kopplade till vattenelementet när du behöver få en större tillit till din intuition för att fatta viktiga beslut.

Vattenelementet är associerat med färgen blå och svart. Kristallerna i dessa färger är vanligtvis de som bäst drar till sig vattnets energi. Några av de vanligaste är:

Kalcedon

Lapis Lazuli

Akvamarin

Kristaller associerade med elementet eld

Att komma närmare elementet eld med kristaller är en bra idé när du ska dra igång något nytt. Ett nytt arbete, projekt eller flytt. Eldens energi kommer att hjälpa dig att genomföra detta äventyr och ge dig den styrka du behöver.

Kristallerna associerade med elementet eld kan också användas när vi behöver jobba upp vår självkänsla. Oavsett om du har ett möte, en anställningsintervju eller en föreläsning inför tusentals människor. Denna energi påminner oss om vårt eget värde, att vi har kraften att möta alla utmaningar.

Elden står även för instinkt och handling. Därför är det ett element som vi kan åberopa när vi behöver fatta viktiga beslut som kräver ett snabbt svar och en brådskande lösning. Om vi litar på eldens värme blir resultaten exakt som de borde vara.

Eld förknippas med färgerna rött och orange. Några av de viktigaste kristallerna som används för att locka till sig eldens energi är:

Rubin

Karneol

Granat

Kristaller associerade med elementet luft

Man kan säga att det är en bra idé att använda kristaller associerade med elementet luft när vi behöver tydligare bild på en intellektuell nivå. Att öka vår luftenergi hjälper oss att se saker med större klarhet och fatta medvetna och rationella beslut.

Vi kan också använda energi från luften när våra kreativa kanaler känns blockerade. Det kan också hjälpa dig att hitta nya och kreativa lösningar för att möta vardagliga problem.

Slutligen kan kristaller associerade med elementet luft vara användbara för att förstå mer av våra tankar och känslor. Luften hjälper oss att sätta ord på saker vi känner och inte kan förklara. Luften renar och klargör.

Luft förknippas med färgerna vit och ljusblå. Några av de vanligaste kristallerna som är associerade med detta element är:

Månsten

Selenit

Bergskristall

Kristaller associerade med elementet jord

Att använda sig av kristallerna som är förknippade med elementet jord när vi behöver materialisera saker som är diffusa är väldigt effektivt. Kanske ser vi på ett projekt mycket tydligt intellektuellt, men det är svårt för oss att hitta ett sätt att få dem att fungera i verkligheten.

När det gäller att locka till sig materiellt välstånd, är detta det element som måste stärkas mest.

Å andra sidan rekommenderas också att använda kristaller som är kopplade till jordelementet för alla typer av ritualer som har att göra med kroppen.

Slutligen kan vi vända oss till jordens energi när vi behöver skydd och stöd i våra avsikter. När vi söker balans och trygghet.

Jorden är associerad med färgerna grön och brun. Några av de mest kända kristallerna förknippade med detta element är:

Förstenat trä

Smaragd

Jade

Balans i de fyra elementen

För att våra liv ska bli som vi vill, är det viktigt att de fyra elementen samspelar och är i harmoni med varandra. Detta kan uppnås med hjälp av kristaller, men även med hjälp av tankens kraft. För att påminna oss själva om vikten av denna balans, kan vi använda oss av amuletter.


Köp din element-amulett här.

Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.