Vad du bör tänka på när du lägger kort åt dig själv.

Att lägga kort åt sig själv för att få vägledning är inte helt enkelt om du inte är fokuserad. Det är svårt att vara helt objektiv och att inte vrida och vända på kortens betydelse för att få de svar du vill ha. Det är dock inte en omöjlig uppgift. De flesta som vill spå sig, vänder sig oftast till en kunnig tarottolkare, men det finns ingen regel som säger att inte kan eller bör lägga kort åt dig själv. Innan du gör det, bör du vara medveten om vissa saker.

Det absolut största problemet är att det är oerhört svårt att vara opartisk i dina tolkningar. För att lyckas med det behöver du en rejäl distans till dig själv och dina frågeställningar.

3 tips innan du spår dig själv:

  • Känner du dig allmänt trött eller nere? Gör situationen du undrar över dig orolig eller nervös? Då ska inte lägga några kort alls. Korten kommer göra dig ännu mer förvirrad och det är inte det vi vill uppnå med tarot. I ett läge där din oro är påtaglig, kan du aldrig vara objektiv i dina tolkningar.
  • När du spår dig själv genom tarot, bör du följa kortens verkliga betydelser. Att enbart tolka korten intuitivt gör oftast att dina tolkningar svävar iväg och blir antingen för positiva eller för negativa. Genom att följa det system tarotkorten bygger på, har du alltid något att falla tillbaka på. Är du nybörjare ska du akta dig för avancerade kortlekar.
  • Innan du börjar lägga ut korten, bör du ha bestämt vilken stjärna du ska använda, alltså hur många kort du ska dra. Använd gärna en stjärna där varje position har sin betydelse, tex 1.Dåtid, 2.Nutid, 3.Framtid. Använd dig helst av så få kort som möjligt. Genom att bestämma hur många kort du får/ska dra, undviker du att fortsätta dra kort till korten ger dig det svar du vill ha.

Ta ansvar

Det är lätt att bara använda korten till spådom. De flesta av oss vill självklart veta vad framtiden har med sig. Det vi ofta glömmer är att det är till stor del vi själva som skapar vår framtid. Utöver att spå framtiden, kan du få otroligt bra vägledning genom tarotkorten. När du ställer din fråga till korten är det viktigt att du också tar ansvar för dina handlingar kopplat till situationen. Som exempel kan du ställa en fråga om kärlek på följande sätt:

1 – Hur ser kärleken ut för mig den närmaste tiden?

2 – Vad behöver jag veta för att kunna släppa in kärleken i mitt liv?

Skillnaden mellan de här två frågeställningarna är fokuset på ditt ansvar gällande din kärlekssituation. Den första frågan har med sig väldigt mycket hopp och önskningar om att mycket ska komma till dig när det gäller kärleken. Den andra frågan fokuserar mer på vad du bör veta och göra för att det ska hända något på kärleksfronten.

Att utgå från att allt är ristat i sten och att det alltid finns en djupare mening med allt som händer och sker är det som oftast gör att vi fortsätter att dra kort tills ett positivt kort dyker upp. Frågar vi om kärlek, vill vi givetvis att korten ska visa på kärlek, om inte fortsätter vi att dra kort tills starka kärlekskort kommer upp.

Tydliga frågor

”Det finns inga dumma frågor, bara dumma svar”, har vi nog alla hört tidigare. Detta stämmer inte när det gäller tarotkorten. Dumma frågor, får dumma svar – därför är det oerhört viktigt att du tänker igenom din frågeställning ordentligt innan du börjar lägga kort åt dig själv. Är frågan otydlig, kommer du inte få något tydligt svar. Om du själv inte vet exakt vad du undrar över, finns det ingen anledning att rådfråga korten. Ett sätt att ställa tydliga och konkreta frågor till korten är att först skriva ner frågan. Fundera en stund över din formulering, känns den okej kan du blanda leken och lägga ut korten.

Var positiv

Det är viktigt att du har ett positivt och avslappnat sinne när du ska lägga kort åt dig själv. Är du positivt inställd till det korten har att förmedla, öppnar du upp för den vägledning korten besitter. Ta inte allt på största allvar. Får du ett negativt svar på din fråga, bör nästa fråga till korten vara – ”Vad kan jag göra för att vända på situationen”. Kom ihåg att ingenting är ristat i sten, du bestämmer hur ditt liv ska bli.


Här hittar du ett stort utbud av tarotkortlekar.

Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.