Merkurius retrograd i Skorpionen

Årets sista Merkurius retrograd börjar den 13 oktober i skorpionens tecken och avslutas Vågens tecken den 3 november 2020.

Att Merkurius går retrograd i ett vattentecken har varit ett tema under de senaste två åren. Merkurius går inte retrograd i ett vattentecken igen förrän i september 2022, du bör därför passa på att suga åt dig de intuitiva energier du kan under dessa veckor.

När Merkurius går retrograd är det alltid en tid att vända sig inåt men när detta sker i ett vattentecken, blir det en mer andlig, kreativ och intuitiv energi. En retrograd saktar ner energin i omvärlden och även inom dig. Under dessa veckor bör du vara beredd på förseningar, motgångar och tröga processer.

Mars och Merkurius i retrograd

En skillnad med denna retrograd är att även Mars går retrograd samtidigt. Ju närmare solen en planet befinner sig, desto mer märkbar blir dess effekt i våra liv. Att ha båda dessa planeter i retrograd förstärker deras energi.

Att både Mars och Merkurius går retrograd kan skapa en förvirring. Du kanske vill gå framåt (Mars), men vet inte vilka steg du ska ta (Merkurius).

Mars styr över vår förmåga att agera och ta initiativ, medan Merkurius härkar över vårt sinne. Om våra handlingar inte går ihop med våra tankar, kan det förvirra oss själva men även vår omgivning. Därför bör du under dessa veckor försöka komma fram till varför dina tankar inte går ihop med hur du agerar och justera därefter.

Eftersom Merkurius styr vår kommunikation och Mars kan göra oss benägna att uttrycka oss på ett aggressivt sätt, bör du försöka hitta en balans mellan att dela dina åsikter och att censurera dig själv.

Det är en otroligt stark period av transformation, var därför sann mot dig själv. Se till att dina tankar är linje med det du vill ha in i ditt liv.

Här kan du se vad det innebär när Merkurius går retrograd.