Ormbäraren – det trettonde stjärntecknet

Många av oss känner till de tolv vanliga stjärntecknen i zodiaken, men har du hört talas om Ormbäraren – det trettonde stjärntecknet? Ormbäraren är en symbol som visar på den eviga kampen mellan gott och ont. Även om Ormbäraren inte är en del av de traditionella stjärntecknen, så anses det av somliga vara det mest kraftfulla tecknet. I den här bloggen kommer vi utforska vad som gör Ormbäraren unik och dess egenskaper.

Ormbäraren representerar en ungefärlig tid mellan den 29 november till 17 december. Ormbäraren vars latinska namn är Ophiuchus, representeras vanligtvis som en man som bär en orm i sina händer. De som är födda under denna tid är välsignade med starka egenskaper – ambition, intelligens och passion. Ormbäraren är känd för att vara en rebell och en krigare, som inte alltid går efter traditionella normer. Han är modig och vågar ta risker, vilket ofta leder till framgång.

Även om Ormbäraren inte är en del av de ursprungliga stjärntecknen, så har det funnits i astrologins värld under en lång tid. Faktum är att Ormbäraren nämns i de gamla texterna från sumererna och babylonierna. Den mest kända av dessa texter kallas för Enuma Anu Enlil, vilket betyder ”När himlens gudar skapades”. I denna text nämns Ormbäraren som en person som fraktar himlens gudar över himmelen.

Varför räknas då inte Ormbäraren till de vanliga stjärntecknen som vi känner till? Detta beror på astrologins system, som bygger på en indelning av de 12 stjärntecken som baseras på solens position i förhållande till jorden under de tolv månaderna på året. Eftersom Ormbäraren befinner sig mellan Skorpionen och Skytten på stjärnhimlen så bedömer astrologer att det inte finns någon astrologisk plats för Ormbäraren i det nuvarande systemet.

Ormbärarens egenskaper

Även om Ormbäraren inte är en del av de traditionella stjärntecknen så finns det många som känner sig förbundna med hans symbolik. För vissa står det för att kämpa mot orättvisor och för grupper som ofta glöms bort i samhället. För andra symboliserar det en djupare förståelse för rätt och fel och våga ta tjuren vid hornen när det kommer till viktiga beslut.

En av de mest kända egenskaperna som är förknippade med ormbäraren är hans passion för djur och natur. Ormbäraren är symboliskt kopplad till hälsosam levnad och fysiskt arbete, vilket gör det särskilt viktigt för människor att hålla sig i form och ha ett hälsosamt liv. Människor som är födda under detta tecken sägs också vara avslappnade och intresserade av andliga och filosofiska frågor, vilket ger dem en förmåga att se bortom de saker som vanligtvis upptar människors medvetna tankar.

Förutom att ormbäraren kännetecknas av en förkärlek för hälsosam livsstil och andlighet, finns det andra drag som är förknippade med detta tecken. Till exempel har ormbärarna en stark intuition, som gör dem benägna att ta beslut baserade på känslor och instinkter snarare än på logik och fakta. De är ofta visionärer, med en förmåga att se bortom de yttre manifestationerna av saker och se djupt in i själva kärnan av saker.

En annan viktig egenskap som är förknippad med ormbäraren är hans uppskattning för skönhet och konst. Detta tecken är djupt kreativt, och är ofta förtjust i konst, musik och andra kulturella uttryck.

En sak är säker – Ormbärarens unika position har gjort det till en intressant och mystisk symbol inom astrologin. Oavsett om du tror på dess betydelse eller inte, så är det svårt att förneka dess kraftfulla energi och symbolik.

Nyfiken på framtiden? Boka en telefontid eller ställ dina frågor via SMS.