Rökkvarts – En stark maktsymbol

Rökkvartsen är en talisman för rotchakrat. Den är vackert transparent och släpper igenom ljus med nyanser av svart och brunt. På detta sätt hedrar denna vackra sten sin koppling till moder jord. Den ger dig styrka och stabilitet och förstärker känslan av personlig stolthet. Inte en stolthet som kör över andra människor, utan en stolthet i att vandra på jorden som människa.

Rökkvartsen är en stark symbol för makt. För de antika Druiderna var stenen helig och stod för gudarnas/gudinnornas mörkare krafter. I många shamanska kulturer användes stenen som en bro mellan livet och döden. Det var inte ovanligt att Rökkvartsen följde med den döde i graven.

Rökkvartsens fenomenala kraft ligger i att skydda och jorda dig, både fysiskt och andligt. Den absorberar negativ energi och för tillbaka den till jorden där den neutraliseras. Det fungerar som en stark sköld mot alla former av attacker – fysiska, emotionella eller andliga.

Användningsområden för Rökkvarts

Håll Rökkvartens i handen för att lindra spänningar, stress, ångest eller panikattacker. Den hjälper dig vid negativt tänkande och eliminerar oro och tvivel.

Stenen absorberar besvikelse, sorg och inre hinder och motstånd. Stå utomhus (gärna i skogen) med en Rökkvarts i handen. Blund en stund och tänk på det som tynger dig just nu. Släpp sedan stenen till marken och låt Moder jord ta över och neutralisera stenen och dina problem. Gör detta upprepade gånger – tills du märker att dina energier känns lättare.

Rökkvarts är en oerhört effektiv sten att använda vid kristallhealing, för att aktivera eller rena vägen fram till rotchakrat. Det kan också användas för att balansera och rikta energin från det övriga chakrasytemet till rotchakrat. Detta gör att hela systemet strålar av ljus och lägger en grund så den andliga kraften kan manifesteras i den fysiska kroppen.

Rökkvartsen är idealisk att ha med under meditation, då den hjälper dig att vara i ögonblicket. Den stärker dina vibrationer så att du kan vara i ett djup meditativt tillstånd under en längre tid.

Det Rökkvartsen vill förmedla till dig är att det finns ljus i slutet av tunneln. Du kommer nu långsamt börja se förbättringar i en situation som under en lång tid har plågat dig.

Köp en egen Rökkvarts här