Så beskyddar du dig med en saltcirkel

Att öppna upp sitt hjärta för nya energier och nya riktningar kan vara svårt om man inte vet hur man ska hålla ovälkomna energier ute. Det kan vara svårt att hålla energier som inte tillhör oss på avstånd, oftast för att vi saknar de verktyg vi behöver för att göra detta. Vissa är mer känsliga för detta än andra, men vi alla behöver bli medvetna om att energier som inte är våra alltid ”lurar runt hörnet”.

Det finns olika sätt att beskydda dig och dina energier på. Ett av de vanligaste är att du visualiserar ett skal runt dig, där ingen energi som inte tillhör dig får eller kan komma åt dig. Du kan även rena dina och hemmets energier med hjälp av vit salvia. Men det finns ytterligare sätt – En saltcirkel kan ge dig det extra skydd du och ditt hem behöver.

Beskydda dig och din familj

Det finns två olika sätt att använde en saltcirkel på. Du kan använda båda sätten samtidigt om du vill.

Båda sätten kommer beskydda dig och ditt hem, men även alla andra som bor i hemmet. Detta beskydd är på en andlig och fysisk nivå och rensar bort alla negativa energier inom dig och runtomkring dig. För att uppnå bästa resultat är det bra om du utför denna ritual när det är nymåne.

Så här gör du:

Börja vid din ytterdörr och häll salt medsols runt huset. (häll ingen salt på eventuella gräsmattor eller rabatter) Håll dig precis till huskanten. Medan du går runt huset ber du om beskydd för dig själv och för de som bor i huset. Välkomna ljusa energier, god hälsa och lycka. Visualisera hur en vit cirkel av beskydd omsluter dig och ditt hem.

När du gått ett helt varv och cirkeln är sluten upprepar du ett beskyddande mantra tre gånger: ”Det här huset och alla som bor i det är beskyddade från negativitet. Det här huset välkomnar ljusa och kärleksfulla energier.”

Det andra sättet kan du använda dig av om du inte kan/vill göra denna ritual utomhus. Du kanske bor i en lägenhet, eller med andra hus tätt intill.

Så här gör du för att utföra denna beskyddande ritual inomhus:

Börja med att välja ut en yta i ditt hem som är lite större (oftast vardagsrumsgolvet). Markera ut de fyra kardinalriktningarna:

Elementet jord = Norr

Elementet luft = Öst

Elementet Eld = Syd

Elementet Vatten = Väst

Försök att ha minst en halvmeter mellan varje väderstreck och placera ut följande vid de olika punkterna:

Norr – Sten eller kristall

Öst – Fjäder eller rökelse

Syd – Ett ljus

Väst – En snäcka eller ett glas med vatten

Häll sedan salt medsols på utsidan av de fyra punkterna samtidigt som du ber om beskydd. När saltcirkeln är sluten ställer du dig i mitten av den. Slut ögonen och visualisera hur en ljus energi omsluter och beskyddar dig och ditt hem. Avsluta med att upprepa det beskyddande mantrat tre gånger: ”Det här huset och alla som bor i det är beskyddade från negativitet. Det här huset välkomnar ljusa och kärleksfulla energier.”

Vad ska du göra med saltet efteråt?

Gjorde du ritualen utomhus, bör du låta saltet ligga kvar och låta naturens element ta hand om det.

Gjorde du ritualen inomhus bör du samla ihop allt salt och helst gräva ner det i jorden. Du bör aldrig spara saltet i ditt hem.