Vilket är ditt Keltiska tecken?

Visste du att ditt ”vanliga” stjärntecken inte är ditt enda stjärntecken? För flera tusen år sedan utsåg keltiska druider egna astrologiska tecken utifrån årstiderna. Förhållandet mellan natur och människa var grundläggande för kelterna, därför använde man sig inte av stjärnbilder, som traditionell astrologi utan av träden.

Det finns 21st keltiska tecken och varje tecken symboliseras av ett träd och motsvarar den tid på året du föddes. Precis som traditionell astrologi är det alltså din födelsedag som avgör vilket träd som är just ditt beskyddande träd. Trädet säger mycket om din personlighet och ditt öde.

Här följer en beskrivning av varje träd och vilka datum som hör ihop med träden.

Äppelträd:  23 december – 1 januari och 25 juni – 4 juli

Kärlekens tecken – Du är en känslig person med ett snällt och kärleksfullt yttre. Du söker ett harmoniskt och tillfredsställande liv. Familjen och nära relationer är viktiga för dig.

Gran: 2 januari – 11 januari och 5 juli – 14 juli

Mystikens tecken – Du är en reserverad och hemlighetsfull person som gillar konst och vackra föremål. Du kan framstå som aningen kylig tills man lär känna dig. Du öppnar upp ju äldre du blir.

Alm: 12 januari – 24 januari och 15 juli – 25 juli

Generositetens tecken – Du utstrålar glädje! Ett leende finns alltid nära till hands och du älskar vackra saker och omgivningar. Du är medkännande och ärlig och gillar att tas om hand.

Cypress: 25 januari – 3 februari och 26 juli – 4 augusti

Lojalitetens tecken – Du är en stabil person som man kan räkna med. Du har få vänner men de är lojala mot dig och du mot dem. Din uthållighet gör att du kan uppnå det du vill i livet.

Poppel: 4 februari – 8 februari, 1 maj – 4 maj och 5 augusti – 13 augusti

Osäkerhetens tecken – Du är en person som ofta väljer ensamhet framför sociala tillställningar. Du har ett föränderligt sinne och kan verkligen släppa loss med rätt människor runtomkring dig.

Cederträd: 9 februari – 18 februari och 14 augusti – 28 augusti

Självförtroendets tecken – Du har en stark karaktär och en charm som de flesta faller pladask för. Du söker dig gärna till äventyr och vill utforska, men inte i kärlek, där vill du bara ha en stabilitet.

Tall: 19 februari – 28 februari och 24 augusti – 2 september

Specialistens tecken – Du är en intelligent person och en perfektionist. Du kan ha svårt att släppa taget och gå vidare. Du faller snabbt för kärleken, vilket många gånger kan ställa till det för dig.

Tårpil: 1 mars – 10 mars och 3 september – 12 september

Melankolins tecken – Du har oftast djupa filosofiska tankar. Du har en konstnärlig ådra och många kan se dig som ömtålig. Du är väldigt beslutsam och överraskar din omgivning genom att nå dina mål.

Lind: 11 mars – 20 mars och 13 september – 22 september

Tvivlets tecken – Du är en person som gillar att omge dig med många människor och väljer alltid att vara vänlig och lättsam. Du är trogen, men du har lätt för att ha svartsjuka tendenser i en relation.

Ek: 21 mars

Modets tecken – Du har förmågan att inte bara leda dig själv utan även andra människor till framgång. Du har en drivkraft och är en naturlig ledare som andra människor vänder sig till.

Hasselnötsträd: 22 mars – 31 mars och 24 september – 3 oktober

Det extraordinäras tecken – Du vill inte gå obemärkt förbi och använder ofta din charm för att övertala andra människor. Du är generös och envis och är alltid redo att flytta berg.

Rönn: 1 april – 10 april och 4 oktober – 13 oktober

Finkänslighetens tecken – Ditt förfinade förhållningssätt till livet hindrar inte på något sätt dina passionerade sidor. När det väl gäller är du aldrig rädd för att visa vart du står och säga vad du tycker.

Lönn: 11 april – 20 april och 14 oktober – 23 oktober

Självständighetens tecken – Du är alltid fokuserad och är inte rädd för att anta nya projekt eller utmaningar. Du har ett behov av att vara självständig, även i relationer till andra människor.

Valnötsträd: 21 april – 30 april och 24 oktober – 11 november

Passionens tecken – Du är inte mycket för uppmärksamhet och ändå utstrålar väldigt mycket och är beundrad av många. Din logik går många gånger före dina känslor, både på gott och ont.

Kastanjeträd: 15 maj – 24 maj och 12 november – 21 november

Ärlighetens tecken – Du har en stark ansvarskänsla och hatar orättvisor. Du prioriterar ditt familjeliv framför allt annat. Du söker efter den stora kärleken och dina relationer är oftast harmoniska.

Ask: 25 maj – 3 juni och 22 november – 1 december

Ambitionens tecken – Ingenting stoppar dig när har en idé och du är oftast redo att göra allt för att lyckas. Du är duktig på kommunikation vilket leder till en god övertalningsförmåga, på så sätt får du oftast det du vill ha.

Syrenträd: 4 juni – 13 juni och 2 december – 11 december

Den goda smakens tecken – Du är flitig och disciplinerad, du är definitionen på god smak och professionalism. Människor beundrar dig ofta för din framgång och ditt sätt att hantera saker och ting.

Fikonträd: 14 juni – 23 juni och 12 december – 21 december

Känslighetens tecken – Du har enorm känsla för att känna in hur saker och ting verkligen ligger till. Denna känslighet kan lätt utnyttjas av andra. Din humor gör att du sticker ut och ofta blir ihågkommen.

Björk: 24 juni

Inspirationens tecken – Vart du än går, har du med dig din naturliga elegans. Du strävar efter att få uttrycka din kreativitet och att vara fri. Du tål inte att bli överkörd av andra människor.

Olivträd: 23 september

Visdomens tecken – Du söker harmoni inom alla områden i ditt liv. Du är vis och självständig och går oftast din egen väg. Du vill lyckas med allt i livet utan att behöva dra nytta av andra människor.

Bok: 22 december

Kreativitetens tecken – Du är inte rädd för att anamma det som är nytt och dina ambitioner går oftast hand i hand med vad du klarar av. Ger du dig själv utrymme, kommer du gå långt!